joi, 21 februarie 2008

Kellie butelie

Rînjim de fiecare dată, cu satisfacţie nedisimulată, cînd aflăm despre prostia cronică a americanilor. E scandalos cum confundă ei, vai, Budapesta cu Bucureştiul, prizonieri - vezi bine - ai egocentrismului celei mai puternice naţiuni. Americanii? Nişte piftii ignare, îmbrăcate neglijent, cu tricouri lălîi şi blugi cu genunchi. Trestii gînditoare? Mai pardon, dom' Pascal! Nici trestii nici gînditoare. Şi mai luăm o gură de bere după care ne ştergem cu mâneca autosuficienţei şi rîgîim mulţumiţi de cît de livreşti ne sînt trimiterile. (asta pe post de monolog)

Face furori pe youTube acest pasaj dintr-o emisiune-concurs, în care blonda Kellie Pickler de la "American Idol" confundă Europa cu o ţară. So what? Aş vrea să văd o emisiune Ianţu-like, în care să i se pună unei dive autohtone întrebarea "Ce stat american are capitala la Madison?" Să vedem ce răspunde.



Kellie profesează o prostie benignă, vecină cu naivitatea, o prostie NEAGRESIVĂ. Prostia benignă e adorabilă de cele mai multe ori (mai ales dacă e vorba de o tipă mişto). Kellie reuşeşte şi un joc de cuvinte: în confuzia ei dintre "Hungary" şi "hungry", introduce - delicios - culinarul "Turkey".

Mi se pare mult mai urîtă prostia agresivă românească, din prime time, ca să nu mai vorbim de văditele diferenţe fizice dintre Kellie şi Vanghelie.

International Herald Tribune dedică fenomenului imbecilităţii made in SUA un interesant articol. De fapt asta vroiam să spun, şi nu ştiam cum.

Un comentariu:

cronicaru' spunea...

De acord cu tine, mai putin faza cu capitalele statelor americane. Ce io ii intreb pe ei de capitala resedinta de judet a Hunedoarei? Si pan' la urma, fiecare cap pe limba lui piere, mai prost, mai destept... e misto ca ne mai dixtram si noi un pic cu tantalai. cu mine cine s-o distra?